The Eye / Окото

Резюме: Сидни Уелс (Джесика Алба) е прочута цигуларка в Лос Анджелис. Интелигентна, реализирана и напълно независима. След инцидент в детството си загубва възможността да вижда. Остава напълно сляпа. Историята започва с трансплантация на роговици, която възстановява зрението й след 20 годишна слепота. След операцията Д-р Пол Фолкнър (Алесандро Нивола) е натоварен със задачата да помогне на Сидни да се приспособи към света около нея и към това, което й предстои да види. С помощта и на по-голямата й сестра, Хелън (Паркър Поузи), светът на Сидни бавно започва да придобива форма. 
Но щастието на Сидни е краткотрайно. Необясними и страшни картини започват да я преследват. Дали са временен резултат от операцията? Предизвикани ли са от мозъка на Сидни, приспособяващ се към образите? Да не би да са плод на въображението й? Или са ужасяващо зло? След като близките и приятелите й започват да се съмняват в здравия й разум, Сидни е убедена, че новите й очи някак си са отворили вратата към зловещ свят, който само тя може да види. 
„Окото” е смразяващ свръхестествен трилър, който тества границите на усещане и реалност. 

Watch Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=lYlkmWZGhaY
 

Препоръчвам го на всички, които не искат да гледат "тежък" филм. Интересен сценарий и много добра актьорска игра (все пак това е Джесика Алба). Това е ремайк. Казват, че оригиналът е даже по-добър. Не знам дали е вярно, но все пак оригиналът е азиатски, а те правят доста добри хоръри!! *me gusta*