Guestbook

Дата: 14.08.2012

Вложил: Страхотииики

Заглавие: Малко като историията за Мери

Елизабет Батори е родена през 1560г. в една от най-старите и заможни фамилии в Трансилвания. Нейни могъщи роднини са кардинал, принцеса, главния министър на Унгария, както и царят на Полша. На 15-годишна възраст тя се жени за 26-годишния граф Ференц Надасди и отива да живее в замъка Шейте. Графът прибавя нейното фамилно име към своето, така че контесата да запази името си. Граф Надасди прекарва голяма част от времето си далеч от дома, водейки битки, като по време на неговото отсъствие Елизабет прави лезбийски оргии, примесени със садо-мазохизъм. Прислужникът на Елизабет, Торко, я въвежда и в окултното.

Елизабет е на 40 години, когато съпругът й умира, тя отпраща своята свекърва надалече и истинският период на зверства започва. Елизабет много се страхува от стареенето и от перспективата да загуби красотата си. Един ден, съвсем случайно, една от прислужниците й я оскубва, докато й реши косата. Тогава Елизабет удря толкова жестоко момичето, че то започва да кърви и част от кръвта попада на ръката на графинята. Това й дава чувството за странна сила, която сякаш преминава през тялото й и го подмладява. Сигурна, че е намерила тайната на живота и вечната младост, графинята заповядва веднага на един от слугите си да съблече прислужницата и да направи разрези по тялото й, като събира кръвта в голям казан, в който впоследствие Елизабет се изкъпва, за да се подмлади. След случката графинята си втълпява, че кръвта ще я накара да изглежда по-млада и жизнена и така тя решава да убива млади момичета, за да използва кръвта им. В замъка има специално подземие, където момичетата са държани, за да бъдат "източени".

Елизабет Батори започва да се счита за вампир и затова пие кръв и се къпе в нея.

През годините графинята и нейните подчинени убиват повече от 600 момичета, като всички са изцеждани до последната капка кръв. Селяните, които живеят близо до замъка, знейки какво се случва там и какви неща прави контесата, се опитват да й се противопоставят, но не успяват да сторят нищо срещу нея, защото тя има властни приятели. Един ден обаче, една от жертвите на графинята успява да избяга и да разкаже на всички какво се случва в замъка. Първият министър на Унгария, Турцо, който е братовчед на графинята, решава да направи нещо срещу издевателствата и изпраща войници да я арестуват, заедно с подчинените й. На 30.XII.1610, когато войниците влизат в замъка, са изумени от онова, което виждат вътре: уреди за мъчение и момичета, мъчени по невероятно ужасни начини; над 50 "изцедени" трупа из целия замък; едно полуживо момиче в балната зала, цялото надупчено и обляно в кръв; няколко живи момичета, в подземието, целите в рани...

Графиня Батори и нейните подчинени са арестувани. Срещу нея и съучастниците й е повдигнато дело през 1611г. Тя отказва да се признае за виновна или да се защити и въобще не се появява на самото дело. Всички са осъдени на смърт. Двете вещици са обезглавени и кремирани, на останалите съучастници в престъпленията са изтръгнати пръстите и след това са изгорени живи; само графинята успява да избегне изпълнението на присъдата. Тя, според преданието, е залостена в малка изолирана стаичка, в която умира на 21 Август 1614 (на 64 години).

Но съществува и легенда, според която последното желание на графинята е да не бъде екзекутирана, а погребана жива в собствената си спалня.

След изпълняването на желанието й, замъкът е изоставен и запада. Едва четири години по-късно крадци разбиват вратата на спалнята й, но не откриват тялото й там.

Отговор

—————

Дата: 01.05.2013

Вложил: -Админ

Заглавие: Ре: Малко като историията за Мери

Разгледах историята, както и други неща по въпроса и я публикувах в раздела "Страшни истории". Благодаря Ви много!!

Отговор

—————

Дата: 14.08.2012

Вложил: Страхотииката

Заглавие: Страшни истории За Мери !

Здравей..
Относно материала за Кървавата Мери..
Това което ти си писал/а за Кървавата Мери се отнася за Мария Тюдор тя е била ярстна католичка и по нейно време на кладата са изгорени 300 еретици само за 5 години..
Това не е единствената историия за Мери има няклкоко истории
Ето ги :
1.В едно селце преди много години имало страшна болес.И Мери се разболяла те я помислили за мъртва и я погреба ли.Но на показалеца и вързали конче,защото ако се събуди т.е не е била мъртва да звъне камбанка защото като се размърда конеца също не се размърда и камбанката която е на гроба й.Та майка и баща й били много изморени и реши ли да полегнат на сутринта бащата решил да провери гроба . И видял че камбанката е паднала в надеждата Мери още да е жива изровил ковчега като го отворил видял : Мери цялата в кръв с изчпени нокти от който имало и по ковчега и следи от дращене....
2.В едно малко градче имало възрастна жена която всички смята ли за вещица тя живеела в гората и се прехранвала като продава билки на пазара.По това време започна ли да изчезват малки помиченца и вината паднала върху нея..Тогава една група родители събра ли смелост и отишли при Мери.Тя отрекла да има нещо общо.Те няма ли доказателства и си тръгна ли..Но хората забеляза ли ,че тя вместо да остарява се подмладява.Една вечер дъщерята на мелничаря тръгнала към гората опалашените родители опитали да я спрат но без оспешно.Те я последва ли и след тях тръгна ли и техните съседи те виде ли Мери и от нея се изпълчвала слокобна светлина тя тръгнала да бяга,но един от съседите който носил със себе си пушка я прострелял в крака след това събрали пръчки и я изгорили жива на кладата
След смърта и намерили гробовете на изчезналите момиченца тя се къпела в кръвта им за да запази вечно младоста си..
3.Обвинили Мери че е спала с дъщерята на краля и затова я изгорили жива тогава тя ги проклела който каже името и в огледалото да имира
Така има още истории за Мери
и Т.Н Дама Пика и още много страшни,но Браво като цяло форома е супер ! :*

Отговор

—————

Дата: 07.08.2012

Вложил: Sexy dqdo

Заглавие: qko

zdr. kak ste

Отговор

—————