The Grudge/Гняв

Резюме на първа чест: Карън (Сара Мишел Гелар) е американска студентка в Токио, която се съгласява да замести мистериозно изчезнала медицинска сестра и да се грижи за стара болна жена на име Ема (Грейс Забриски). Тя страда от рядка сънна болест и живее сама в пуста и порутена къща в предградие на Токио.
Но нещата скоро излизат извън контрол. Карън усеща вледеняващо безплътно присъствие в сенките по ъглите, Ема започва да се държи все по-странно и по-странно, а необясними звуци като че ли идват от нищото. Драскане...шепот... писъци... Карън разбира, че къщата е обладана от проклятие, което умъртвява всеки, който дръзне да прекрачи нейния праг.
Това зло е било родено преди много години от някой, който е умрял в къщата в пристъп на изпепеляващ гняв...

Резюме на втора част:  В Токио млада жена е подложена на същото проклятие, което се стоварва над сестра й. Свръхестествената сила, която изпълва човек с гняв преди да се предаде на друга жертва свързва заедно група от непознати опитващи се да разгадаят мистерията и да спасят живота си. 

 Резюме на трета част: Състрадателен психиатър, излъчващ интелигентност,  Доктор Съливан отговаря за лечението на Джейк, умствено неуравновесено  момче, наблюдавало клането на семейството си. Тя силно вярва, че жената,  която е убила семейството му ще го намери и ще го убие и него. Като несуеверна жена, д-р Съливан вярна, че всичко е в съзнанието на момчето, докато той не признае немислимото. Така започнало нейното проучване относно смъртта на родителите му и японско проклятие, което тя смята за много истинско и живо. 

Резюме на четвърта част: Джу-Он е проклятие,когато човек умре в дълбока ярост,тя остава в мястото,където е умрял и всеки,който отиде там умира,а проклятието нараства.
Така се случва с едно семейство,когато се нанася в новата си къща.Ацуджи,по-голямото от двете деца и започва да чува някакви гласове,които го карат да избие цялото си семейство и накрая да се самоубие.И накрая проклятието започва да преследва всеки,който по някакъв начин е бил свързан с това семейство.

Резюме на пета част: Медицинска сестра на име Юко има странно усещане и видения, докато се грижи за болно момиче на име Фукие. Резултатите от изследванията показват, че в тялото на Фукие има киста, но излиза, че кистата е всъщност неродената й близначка. Лелята на Фукие, Марико притежава специална духовна сила и заедно с майката на момичето се опитват да изгонят злия дух. Дали успяват? Най - лошото предстои. 

Watch Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=foZ6aKuf4gU

Ако търсите филм, който да е страшен НЕ защото касапницата е на ниво, то това е идеалният избор. Историята е много интересна и филмът е измислен добре. Доста е страшен, но естествено не очаквайте това да бъде изпълнено, ако го гледате в 12:00 на обяд ;)

1, 2 и 3та част са свързани с обща история, която от части си има развръзка в третата част. Много ми хареса!

4та част е най-броталната от всички, но и тя не съдържа много гнусни и гадни за гледане моменти. Интересна и държаща в напрежение, но като история ми хареса най-малко. Като цяло е хубава и си заслужава гледането!

5та част е с най-хубава история, но не знам какво по-точно общо има с името на филма :D Иначе наистина е невероятна! За разлика от повечето филми, които съм гледала този НЕ става по-лош с всяка следваща част!