Истории за духова

Както казах, в описанието на разделите, за този съм взела името от поредицата на Discovery - "Истории за духове" и мисля, че е редно да започна именно с нея. Това е една очарователна документална поредица, която ни кара да се замислиш дали света около нас не е повече от това, които виждаме...
В сериите се пресъздават преживяванията на хора сблъскали се по една или друга причина с паранормалното. На мен историите са ми много интересни (за което не е трудно да се досети човек, който е разглеждал сайта ми :D). Виждала съм серии в YouTube и Vbox7 с бг аудио или субтитри. Има ги и в Zdmunda (1, 2, 3, 4 season), (5 season), но без субтитри (за които, ще съм много благодарна, ако някой намери/направи). Даваха ги по Discovery миналото лято (лято 2012), а в момента, мисля че, има сериите по TLC. За съжаление няма всички серии със субтитри или бг аудио на едно място (или поне аз не съм ги намерила)...

Trailer:

Приятно гледане!


Истинският ужас в Амитивил

Както знаете (или не знаете, де :D) "Ужасът в Амитивил" е направен по истински случай. Каква обаче е реалната история? Един екип от изследователи са се постарали да отговорят на този въпрос. Дали историята е реална или добре подредена измама си приценете сами:

Ако предпочитате по-добро качество може да изтеглите филма и от  Zamunda .
Аз съм с даста смесени чувства за случилото се в къщата. Събитията са интересни, но каква точно е причината за тях - не знам.


История от САЩ: "Има нещо в къщата"

Къщата в Дукор, Калифорния изглеждала перфектна. Четири спални, две бани и голям двор за конете, кучетата и котките на Тами. Била близо и до нейното семейство. Но дали всичко е толкова перфектно, колкото изглеждало на пръв поглед:
"През 1996 г., аз и моите три дъщери се преместихме да живеем там от Тексас. Моят съпруг бше починал наскоро и имахме нужда да сме близо до моето семейство. За такива къщи наемите варират от 600 до 1500 долара, а тази беше само 350. Не можех да повярвам на късмета си. Но скоро разбрах защо е толкова евтина.

Едно от първите неща, които забелязахме, бяха тапетите в спалните. Едната имаше тапети като телена мрежа, а друга беше с черен таван и тъмно лилави стени..."
Първата нощ изглеждала спокойна, но на сутринта една от дъщерите разказала, че видяла сянка на човек да минава покрай нейния прозорец и то от вътрешната страна.
Тами наела още същия ден човек да постави аларми, но през ноща, когато нещо се появило, алармите не се задействали.
"Аз се събудих с чувството, че нещо седи в ъгъла на леглото ми, но когато отворих очи, нямаше нищо." - Споделя Тами.
Тогава кранчето в кухнята започнало да тече.
"Отидох да проверя, но намаше никого. Когато се връщах, вратата на хладилника се отвори."
На другата сутрин дъщеря и отново разказала за човека, който минал покрай прозореца, но този път той легнал до нея и започнал да и шепти. Когато Тами я попитала, защо не я е извикала, момичето казало, че е било твърде уплашено за да стане от леглото.
"Тя се завила през глава. Това го правеше всяка нощ."
Семейството започнало да живее с постоянно включващи се телевизор, радио уредба и отварящи се сами врати. Но имало и още.
"Една вечер, докато гледахме телевизия, топче тоалетна хартия долетя от коридора, падна на пода и се търколи в кухнята. Ние бяхме единствените в къщата."
Тами завела извън града дъщерите си един уикенд и помолила един приятел да наглежда къщата. Когато се върнала него го нямало.
"Той беше оставил бележка, че повече никога няма да стъпи в тази къща и ме съветваше да се махнем от там колкото се може по-скоро."
Когато по-късно говорила с него, той и казал за кранчетата на чешмата, телевизора и стерео уредбата и добавил, че нещо невидимо било хвърлило двулитрова бутилка със сода по него.
"Ние се изнесохме от там след една седмица и никога не се върнахме повече..."

Иии пак типичните обладани от духове къщи. Е, ще излъжа, ако кажа, че не са ми интересни...